tiistai 8. huhtikuuta 2008

Telakoinnista vähäsen..



Tässä ovat jo muutamat rantojen miehet kyselleet toukokuun tapahtumien perään. Lähinnä ehkä sillä ajatuksella, että ne olisi jostain syystä peruttu ja voisimme jäädä esim. Salveen juomaan talon lonkeroita koko viikonlopuksi. Mutta valitettavasti näin nyt ei kuitenkaan ole.

Suunnitelma on siis edelleen alkuperäisen kaltainen. Heti vapun jälkeen kohti Savonlinnaa ja siellä pääsemme toivottavasti saapumaan lämpimään (= joku on siis käynyt puolestamme laittamassa vedet kattilaan, putket kiinni, tulet alle ja vahtinut niitä) laivaan. Tässä kai nyt testataan miten hyvin olemme itse olleet auttamassa muita. We scratch their back they'll scratch ours..? Sitten nopea siivous, paikkojen tarkistus, halonotto, jne. ja matkaan kohti Anttolaa.

Lauri on viimeksi ollut ylhäällä vuosina 1993 ja 1995. Paikkaa ei liene vaikea arvata, mutta jätettäköön palkintotehtäväksi arvata, että kumpi kuvista on otettu kumpana vuonna. Vaikka edellisestä nostosta on aikaa ehkä enemmän, kuin tarvitsisi olla, ei mitään isompaa remonttia pohjalevyjen kanssa pitäisi olla tulossa. Pohja on kuitenkin tarkastettava mahdollisen pistekorroosion varalta. Sovin telakan kanssa, että he tekevät hiekkapuhalluksen, pohjan maalauksen ja mahdolliset peltityöt.



Tuosta perähytistä vielä sen verran, että sain nyt yhden paikallisen puusepän kiinni, joka voisi toukokuun aikana tuon hytin rakentaa. Lupasin, että palaamme asiaan heti, kun laiva on Anttolassa. Tätä hyttiasiaa pitäisi siis myös ehtiä ihan tosissaan suunnitella. Purkamisen voisi ainakin tehdä itse. Ehkä vappuisen huviajon aikana?

Perttu lupasi tänään selvitellä tuota vessa-asiaa (hienoa!) ja kysellä Seuran hallituksen huippuasiantuntijoilta vähän vinkkejä sen tekemiseen. Tatu ansiokkaasti listaili muita tehtäviä töitä jo tuolla alempana. Niitä siis riittää. Ja niihin oikeasti tarvittaisiin tekijöitä. Ja tuohon vapun siirtoajoon miehistöä. Silloin ei ainakaan pitäisi olla ongelmaa pitää lonkeroita kylmänä..

Ei kommentteja: