lauantai 2. elokuuta 2008

Matka entisyyteen

Oli kirjan otsikko. Me matkaamme Virroilta Tampereelle s/s Tarjanteen kyydissä. Ansaittiin yhdet lonkerotkin jo. Tähän mennessä reitti vaikuttaa aivan upelta.


















Muroleen kaunis kanava-alue jäi taakse aikataulun mukaisesti klo 15 jälkeen. Laiva muuten pysähtyi reitillä kaikissa laitureissaan, ollen näin hiukan myöhässä Tampereella. En tiedä johtuiko kauniista päivästä vai mistä, mutta jokainen laituri oli täynnä ihmisiä ottamassa laivaa vastaan ja jokaisella laiturilla myös matkustajia tuli ja meni. Häivähdys sitä entisyyttä vaiko ihan todellista nykyaikaa?

Tarjanteen trippelikoneeseen tutustuttiin ja yritettiin (tai lähinnä minä yritin) vaikuttaa alan ammattilaisilta vertailemalla laivaa muihin vastaaviin(?), kunnes konemestari kertoi tekevänsä vain työtään, ilman mitään sen suurempia ideologisia höyrytaustoja. Kovia ovat työajat höyrybusineksessa, kun laiva ajaa kuutena päivänä (onko muuten ajanut koko kesän kuutena?) viikossa reittiliikennettä ja joka ilta vielä parin kolmen tunnin risteilyn ja sunnuntaisin tilausristeilyjä. Ja kaikki yhdellä miehistöllä.

Taitaa miehistökin olla tällaisten kesien jälkeen remontin tarpeessa, eikä pelkkä laiva..

1 kommentti:

Teemu kirjoitti...

Kappas, jos olisin tiennyt niin olisin kutsunut kylään matkan varrelle Ruoveden mökillemme.

Miten laiva kulki?