maanantai 18. toukokuuta 2009

Laivamiehet Laitaassa

Viikonloppuna höyryaatteen lipunkantajat olivat saapuneet sankoin joukoin taistelemaan yhteisen hyvän puolesta. Suomen höyrypursiseura järjesti talkoot Laukansaaren tukikohdassa, jonne iskuryhmämme pääsi höyrylaivakyydissä (Halla XVII).

Toinen osastomme jäi Laitaaseen Laurilaivan kimppuun. Alla hieman yhteenvetoa aikaansaannoksista:

Perähytin jätenkasan siivoaminen

Vanha perähytti oli remontin tieltä purettu ja purkujätteelle oli vihdoin aika tehdä jotain. Paljon hyvää polttokelpoista puutavaraa oli syntynyt, joka paloiteltiin pienempiin osiin - pääasiassa keittiöpuiksi, joita kertyikin huomattava pino (ei kuitenkaan suurempi kuin Klasun halkokasat)


Petri töissä


Maistiainen sisäpuolelta:



Kansirankenteiden maalaus

Toinen suuri kokonaisuus oli tummanruskean kansirakenteen uudelleen maalaus. Maalipinta oli hyvässä kunnossa (kiitos hyvien pohjatöiden), mutta aurinko on vienyt maalista parhaan terän parissa vuodessa. Maalauskeli oli mitä mainioin ja uusi maali (Futura 90) näytti kanssa mahtavalta. Maali valitettavasti loppui kesken, mutta aikaansaatu lopputulos näyttää upealta. "Saumatonta yhteistyötä".



Konehuoneen haalaukset

Konehuone sai uutta maalia moneen kohtaan. Lähinnä valkoista. Maalattava kohde oli kohtuu hankala johtuen putkista yms. esteistä, mutta lopputulos alkaa olemaan jo aika hyvä. Valkoinen väri tekee tilasta huomattavasti mukavamman. Lisäksi aloitimme kattilan fyyrien ja nokikaapin maalaukset. Ei näytä pahalta.



Rovin mustamaalaus

Aurinkoinen ilma suorastaan innosti ahkerat talkoolaisemme ja höyryaatteen kannattajat mustamaaliin levittämiseen. Klasu lainasi tasohiomakonetta joka nopeutti pohjatöiden tekoa. Näin ollen saimme lähes koko laivan matkalta viilarilistan yläpuolella uuden kiiltävän maalipinnan.



Keulan skailetti

Pääsiäisen purettu vuotava keulan skailetti pääsi eroon ruosteesta ja sai uutta maalia pintaan. Hyvältä näyttää kunhan saadaan vielä lasit paikalleen.



Kaunis Laiva

3 kommenttia:

Haalausporukka kirjoitti...

Jäipäs kuvat pieneksi. Korjataan myöhemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Jumaviti, kyllä näyttää tyyppien työ hyvältä!

Anonyymi kirjoitti...

Sitä on ukot tehneet hyvää työtä. Näyttää suorastaan takakajuutta jumalaiselta. Toivottavasti tulee hyvät retket kesäksi.

Suomeen tullaan ensikuun alussa, jos vaikka pääsisi taas Pihlajavedelle.

P.S. Oman kokemuksen mukaan voi joskus olla nopeampi ajaa jopa Parikkalan kautta kuin pahassa ruuhkassa Hkistä suoraan Heinolan läpi. Hädässä voi ajaa pikkutietä myös. esim. Mikkelistä hiukka Etelään, niin Pistohiekan ja Sulkavan kautta on jumalaisen kaunis reitti ajaa.

Terveisin, mies Majalahdesta...