perjantai 19. helmikuuta 2010

WC-leikkejä

Lienee taas aika avata padot ja päästää ulos nesteet. Historialliseen vuodenaikojen vaihteluun vedoten voimme olettaa ilmaston tästä vielä lämpenevän. Tämä tarkoittaa sitä, että jossain kohtaa kaikki taas lainehtii viime kesänä tutuksi tulleessa emalivadissa. Hyvä? Ehkä. Mukavaa? Joidenkin mielestä.

Valtakunnan ykköslehti (ainakin tietyin mittarein) Helsingin Sanomat tiukasti pohdiskeli tiukasti valtakunnan vessarauhaa (HS F1 21.2.2010) ja totesi, että "oma rauha pytyllä on kyllä tärkeää". Siksi meillä onkin lukko ovessa, vaikkei edes pyttyä. Näin talvella on ovi kyllä ollut kulkijoille auki. Tämän tiesi eräs jouluinen pukkikin.

Ja asiaan. Jotta ensi kesänä edes jotain olisi tässä maailmassa toisin, olisi ratkaisuja pikkuhiljaa tehtävä. Tämä tarkoittaa peltitöitä, septitankin teettämistä (tai sopivankokoisen ja -mallisen ostamista), putkiliitäntöjä ja itse pyttyä.

Kerrataan vielä:

- Käsikäyttöinen ratkaisu, jatkuvaa sähköä laivalla ei ole (ainakaan vielä)
- Septitankki keskilaivaan, tarkoittaa joko halkoboksin päätyä tai kapin sisälle jäävää tyhjää tilaa - tekiskö joku kunnolliset mittaukset vihdoin?
- Huohotusputki tarpeeksi korkealle, joko kommennon taakse tai varoventtiilin viereen pitkin korsteenia
- Letkut ja liitännät helposti vaihdettaviksi, jottei se pasha taas parin vuoden päästä haise

Tämän kaiken ohessa on tehtävä peltityöt kansirakenteissa, jotka sisältävät monenlaista levynvaihtoa ja hampaanpaikkuuta.

Asiantuntijat suosittelevat kovasti Jabscoa, mitä sanovat tämän palstan lukijat?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei taida löytyä "vessaviisastelijoita"

Anonyymi kirjoitti...

Jabsco on hyvä. Siihen saa varaosia.