maanantai 4. lokakuuta 2010

Karvalakkisen kiitoksen metsästys

Lakki. Lepo. Lakki. Ei lepoa.

Aika perinteisin menoin manattiin tänäkin vuonna kaikki karvaiset päähineet esiin ja Saimaan höyrylaivat purjehduskauden viimeiselle reissulle. Ihan niin montaa laivaa ei liikkeellä nähty kuin parhaimpina vuosina on totuttu (taisi tänä vuonna olla 13?). Ja liikkeelle päässeiden laivojen miehistökin näytti kovin harvalukuiselta. Toista kertaa karvalakkiregatassa olleen s/s Heinäveden hyteissäkin olisi ollut tilaa vaikka useammallekin asiasta innostuneelle.

Savonlinnan sataman perusparannuksen piti valmistua keväällä ennen purjehduskautta. Olipa vieläkin kesken. Ehkä paikallisia ei kiinnostanut hyppiä hiekan ja aidattujen alueiden läpi ja olivat jääneet lauantaiaamuna kotiin. Kovin oli nimittäin autiona kaupunki laivojen lähtöhetkellä. Majakasta ja Sillansuusta sai perusjutut. Parasta oli kuitenkin Heinäveden täysihoito; valmiit hytit, upeat ruoat ja Lailan ammattitaito.

Myynnissä olevaa Keihäslahtea emme saaneet aikaiseksi katsastaa. Harmi sinänsä.

Tunnelmallinen ilta Saimaalla mallia 2010.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se niin on, että hiljaista on tänä kesänä ollut höyrylaivojen tiimoilta. Mitenkä Tornator II jakselee ja moni muu höyry?
Ei ole tälläkään palstalla paljon kertoiltu muiden tapahtumista.
Taitaa olla sisäpiiritietoa höyryjen asiat.

Ari kirjoitti...

Kyllä jaksaa kummastuttaa nämä anonyymit kommentit, joissa puhutaan sisäpiiristä. Eikö sitä kehtaa omalla nimellä syytöksiä hiljaisuudesta esittää?

Monellako laivalla anonyymi itse ajelee? Tai tiedottaa jossain ajamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Nimimerkillä "toinen anonyymi",
Eikö kehtaa höyrylaivamiehet kertoa tapahtumista?
Onko taas pursiseura laittanut miehet hiljaiseksi?

Eikös Laurilaivan sivut ole tarkoitettu kertomaan laivan liikkeistä ja jopa kertomaan muista laivoista, kuten on hyvin kerrottukin.

Jotenkin on vaan tullut höyrypursiseuran toiminnasta tullut tänä kesänä varsin sulkeutunut kuva, piiri pieni pyörii...
Ei siinä uskalla omalla nimellä esiintyä?

T, Pec

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymit ja nimimerkit?
Arihan kovasti hermostui, kun anonyymi uskalsi kirjoittaa tälle palstalle ja ihmeteli hienovaraisesti hiljaisuutta höyrylaivojen tiimoilta.

Mitä eroa on anonyymillä ja nimimerkillä kirjoittavan henkilöllisyyden kanssa, eli kumpi on tervetullut tälle sivulle kommentoimaan?

Paljon kiitoksia Laurin miehistölle kesäisistä kuulumisista.

.Lauri Ob. kirjoitti...

Heh. Neljä kommenttia, joista yksikään ei koske ko. kirjoitusta.

Kommentoida saa toki (ainakin vielä), mutta eikös tämä ole vähän vajaalla pakalla pelaamista? Mieluiten tänne kommentteihin voisi ihan kirjoitella siihen tekstiin liittyviä asioita. Tai vaikka sitten ehdottaa, että mistä pitäisi kirjoittaa.

Tämä foorumilla ei sen ihmeellisempää tarkoitusta ole. Laivan liikkeistä ja kunnostuksista lähinnä kirjoitellaan, muista jutuista fiiliksen mukaan. Jos ei ole fiilistä, niin ei kirjoiteta mistään.

Tarkempiin kysymyksiin laivasta ja muusta suosittelemme käyttämään tuota blogin sivustakin löytyvää sähköpostiosoitetta.

Anonyymiteetista vielä sen verran, että lähinnä tuo vastailu ihmisille olisi helpompaa, jos vaikka käytettäisiin edes nimimerkkiä.

Tatu kirjoitti...

Ei niinkään ansiokkaaseen blogikirjoitukseen vaan seuranneeseen keskusteluun voisin kommentoida. On aika erikoista valittaa tiedotuksen vähäisyydestä, kun tässäkin pääasiallisesti yhtä laivaa seuraavassa blogissa hyvin herkästi raportoidaan jokainen kerta kun ko. laivalla palaa tai rälläkkä soi. Harva kertoo kesämökkinsä kuulumisia yhtä tiuhaan, vaikka olisi kuinka historiallisista hirsistä koottu ja ties minkälaisia vallankumoussuunnitelmia kasailtu siellä.

Muiden harrastajien tapahtumista on vaikea raportoida, varsinkin jos niistä ei tiedä. Kuvakavalkadit naapurin takapihalta lupaa kysymättä saattaisivat herättää kysymyksiä laillisuudestakin, saati hyvien tapojen puutteesta. Ne on siis parempikin pitää sisäpiiritietona :)

Suomen Höyrypursiseuraa voisi näin jäsenenä (ei luottamustehtäviä) puolustaa ja todeta seuran aktiivisen roolin esim. Merellinen Helsinki -tapahtuman järjestämisessä ja siitä tiedottamisessa.

Anonyymi kirjoitti...

Juupa juu!
Parempi kuitenkin jotain eloa kuin ei mitään. Laiva-lehdessä on paljon hyviä juttuja höyrylaivoista.
Sisäpiiri voi tarkoittaa laivojen henkilökuntaa eikä pursiseuraa.

Ja sitten karvalakkeihin, kuva on todella hieno. Etualalla oleva Halla IX :ta tulee mieleeni tapaus ajalta jolloin Hallat hinasivat nipputavaraa Mikkeliin. Muistaakseni juuri kuvassa oleva hinuri sai nipun sidontalankaa potkuriinsa niin tiukasti, että toinen, muistaakseni, Halla 14 hinasi liikuntakyvyttömän Mikkeliin telakalle. Haaveripaikka oli Louhiveden Pyörösalmessa ja vuosi noin 1950.

Masinisti evp.

Unknown kirjoitti...

oispa saanu olla mukana, työ esteitä. hieno kuva taas : ) matti tersa kokki, s/s Heinävesi